< Takaisin

Työnantaja: Vuorojen avaaminen

Kategoria: Ohjeet
Tunnisteet: ohjeet, työnantajille, vuorot
Sisällysluettelo

 

Sijaiset.fi-palvelun käyttäjiltä saadun palautteen perusteella olemme uudistaneet vuorojen luonti- ja muokkausnäkymää.

Mikä on uutta?

Vuoron avaaminen

Vuoron / vuorojen tiedot

Avaa uusi vuoro täyttämällä oheiset pakolliset tiedot:

 1. Valitse yksikkö
 2. Valitse peruste
 3. Valitse tehtävä
 4. Valitse päivämäärä ja syötä alkaen ja päättyen ajat.

Lisäksi voit hyödyntää valinnaisia tietoja:

 1. Kuvaus-kenttään voit kirjoittaa mahdolliset lisätiedot. Pidä teksti lyhyenä, jotta se mahtuu tekstiviestiin (max. 80 merkkiä).
 2. Valitse Lukitse varaaminen päivämäärä ja kirjoita kellon aika. Tämä estää vuoron varaamisen asettamasi ajankohdan jälkeen.
 3. Valitse Lähetä muistutus päivämäärä ja kirjoita kellon aika. Tämä lähettää viestit vuorosta uudelleen sijaisille, jotka ovat jo aikaisemmin saaneet tästä vuorosta viestin. Muistutus lähetetään vain jos vuoroa ei ole asetettuun ajankohtaan mennessä varattu.
 4. Valitse Julkaise päivämäärä ja kirjoita kellon aika. Toiminnon avulla voit avata uuden vuoron mutta lähettää siitä tiedon sijaisille vasta myöhemmin asetettuna ajankohtana. Viestit lähtevät automaattisesti asetettuna ajankohtana.

Kun kaikki pakolliset tiedot ovat täytetty, Viestien lähetys painike aktivoituu. Klikkaa sitä edetäksesi Viestien lähetys -näkymään.

Useiden vuorojen avaaminen

Kun vuoron ajankohta on syötetty, alapuolelle ilmestyy uusi laatikko. Tähän voit halutessasi lisätä toisen vuoron tiedot. Voit luoda maksimissaan kuusi vuoroa kerralla Jos haluat luoda vain yhden vuoron, jätä Alkaen ja Päättyen kentät tyhjiksi toisesta laatikosta.

Vuoropaketti

Vuorojen paketointi

Voit paketoida vuoroja kokonaisuudeksi, kun olet luomassa uutta vuoroa. Syötä kaksi tai useampia vuoron ajankohtia. Tällöin vuoron ajakohtien jälkeen ilmestyy uusi valinta Vuoro paketti.

Laittamalla ruksin tähän kohtaan, sijaisen täytyy varata kaikki vuorot, jotka yllä on syötetty.

Vuoron / vuorojen lähettäminen sijaisille

Vuoron lähetysnäkymä

 1. Viestien lähetysnäkymässä valitse ensin Lähetä käyttäen kohdasta lähetystavat (sähköposti ja tekstiviesti). Valittu lähetystapa muuttuu violetin väriseksi.
 2. Valitse Sijaislista-kohdasta sijaisryhmä, jolle haluat lähettää tiedon vuorosta
 3. Valitse listalta henkilöt, joille haluat lähettää vuorosta tiedon klikkaamalla saraketta, joka on reunustettu mustalla. Valittu sijainen muuttuu keltaiseksi.
 4. Voit myös valita kaikki vapaana olevat painamalla Valitse kaikki vapaat -painiketta.
 5. Lähetä viestit klikkaamalla Lähetä -painiketta

Kalenterin värikoodit